SPORT

Prestation belastar vävnaderna

Då en hund arbetar hårt utsätts kroppen för stor påfrestning. Hård fysisk ansträngning belastar muskler, senor och leder. Belastningen orsakar oxidativ stress och inflammationer i vävnaderna, vilket hunden känner i form av smärta. Oxidadiv stress syftar på ett tillstånd i kroppen då det uppstår en obalans mellan faktorer som orsakar oxidation i cellerna och fatorer som skyddar mot denna oxidation. Oxidativ stress skadar cellerna.

Snabbare återhämtning

Nutrolin SPORT hjälper arbets-,sport- och jakthundens kropp att orka bättre vid hård ansträngning. Samtidigt hjälper näringsoljan hunden  att återhämta sig snabbare efter prestation. Produkten är därmed en viktig del av den aktiva hundens vårdhelhet. Den röda SPORT-oljan innehåller rikligt med antioxidanter, E-vitamin och astaxantin. Dessa skyddar cellerna mot den oxiativa stress som uppstår vid fyskisk ansträngning. Fiskoljans omega-3-fettsyror (EPA och DHA) hjälper kroppen att reparera de vävnadsskador som uppstår vid hård påfrestning och därmed återhämtar sig hunden snabbare. E-vitamin och astaxantin är tillsammans med omega-3-fettsyrorna ett effektivt skyddspaket vars effekt är bevisat med undersökningar på draghundar.

Var förebyggande

Om du vill få ut full effekt av Nutrolin SPORT ska du börja ge av den till dina hundar redan några månader innan den aktiva säsongen kommer igång. Det tar tid att fylla på musklernas antioxidant- och fettsyrelager. Fortsätt SPORT-kuren ända tills viloperioden inleds eller ge kontinuerligt ifall hunden arbetar året runt.

Energi och styrka

Riita Kempe som vunnit både VM-silver och EM-guld med sina draghundar är i de civila avelsforskare och expert på hundnäring. Hon har varit med i utvecklingsarbetet av Nutrolin SPORT. Riita har använt SPORT till sina draghundar i flera år. Hon ger dessutom Nutrolin SKIN & COAT till hundarna eftersom den håller trampdynorna slitstarka. Då hunden får av två oljor samtidigt des den ena på morgonen och den andra på kvällen.

SPORT 500ml TILLFÄLLIGT SLUT!

Ges vid hård fysisk ansträngning som belastar muskler, senor och leder